
احتمالا با برنامه نویسی آشنایی دارید. برنامه نویسی وب به اصطلاح کد های از پیش تعریف شده که با قرار گرفتن در کنار هم چارچوب یک زبان برنامه نویسی خاص را تشکیل میدهند. در واقع، اگر این کدهای از پیش تعریف شده را برای ایجاد یک سرویس آنلاین در کنار هم قرار دهیم برنامه نویسی تحت وب نامیده می شود امروز در دنیای دیجیتال، برنامه نویسی وب جایگاه ویژه دارد که اشخاص زیادی در تلاش هستند به طوری که می توانند از آن بهره بگیرند و زیرا در بازه زمانی کوتاه مدت برنامه نویسی وب میتواند سود دهی زیادی داشته باشد.
یک تعریف مختصر از برنامه نویسی وب می توان گفت تمامی صفحاتی که توسط وب نوشته می شود و مرورگر آن را پشتیبانی می کند برنامه نویسی وب گفته می شود به طور کلی برنامه نویسی وب به دو قسمت برنامه نویسی Front و برنامه نویسی Backend تقسیم میشود.
برنامه نویس Backend و Frontend
همانطور که در قسمت قبل گفتیم برنامه نویسی شامل دو بخش سمت کاربر و سمت سرور می باشد که برنامه نویسی سمت کاربر همان فرانت اند و برنامه نویسی سمت سرور همان بک اند گفته می شود
برنامه نویس Frontend فردی که برنامه نویسی سمت کلاینت را انجام می دهد و این قسمت از وب سایت بر خلاف قسمت دیگر برای کاربر قابل رویت است در واقع این بخش ظاهر سایت است قسمتی از سایت یا نرم افزار تحت وب که برای کاربر قابل رویت نیست Backend گفته میشود و فردی که وظیفه توسعه این بخش را دارد برنامه نویس Backend گفته می شود .
زبان های برنامه نویسی وب

همانطور که در بخش قبلی گفتیم برنامه نویسی شامل دو بخش سمت کلاینت و سمت سرور می باشد زبان های برنامه نویسی هم به دو بخش دسته بندی می شود زبان برنامه نویسی سمت کلاینت زبان برنامه نویسی سمت سرور که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
زبان های برنامه نویسی سمت کاربر:
- زبان html؛
- زبان css؛
- زبان جاوا اسکریپت
زبان های برنامه نویسی سمت سرور:
- php؛
- Asp؛
- Pyton
زبان های برنامه نویسی html و css
html یک زبان نشانه گذاری محسوب می شود که سر آغاز واژه های عبارت Hypertext markup language است. با استفاده از آن می توانید تعیین کنید که در صفحه وب سایت خود چند قسمت دارید و محتوای هر قسمت را نیز تعیین کنید زبان برنامه نویسی html جز جدایی ناپذیر برنامه نویسی وب است هنگامی که بخواهید هر سایتی طراحی کنید با هر زبانی که باشد . باید در ابتدا با کمک html ساختار ابتدایی سایت خود را آماده کرده و سپس با استفاده از دیگر زبان های برنامه نویسی کد نویسی بخش های دیگر را انجام دهید؛ برای مثال هنگامی که میخواهید تعیین کنید وب سایت شما دارای چهار قسمت سربرگ، ستون کناری و کادر محتوا داشته باشد ملزم به استفاده از html در ابتدای کار، و این قسمت ها را ایجاد و تعریف کنید.
css این زبان مخصوص استایل دهی است به منظور بهبود سایت طراحی شده همچنین سامان دهی به وب سایت ها و برطرف کردن نواقص زبان html زبان css ارائه شد زمانی که زبان html ارائه شد فقط برای نمایش عکس و متن ارائه شده بود و و طراحی سایت های کنونی امکان پذیر نبود همانطور که اشاره شد زبان html ساختار اولیه سایت را طراحی میکند این یعنی شما فقط می توانید تعیین کنید که سایت تان چه اسکلتی دارد css مخفف عبارت cascade style sheet است .از دیگر زبان های نشانه گذاری تحت وب که این امکان را به کاربر می دهد تا مشخص کند که در وب سایت طراحی شده هر یک از اجزای سایت چه ابعاد و شکلی داشته باشند زبان css در واقع به منظور بهبود طراحی رابط کاربری به وب سایت ارائه شده است


جاوااسکریپت
یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی جاوا اسکریپت یا به اختصارJS است که می تواند کدهای html و css را تغییر دهد در واقع برای اضافه کردن هرمدل انیمیشن و حرکت به عناصر صفحه وب به زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت نیاز داریم. در واقع، در یک صفحه وب می توان با استفاده از تگ های html چندین عکس و متن قرار داد و با استفاده از css می توان به آن ها سبک متفاوت بخشید و چیدمان را تغییر داد. به صورت حرفه ایی تر بخواهیم به این زبان نگاه کنیم، جاوا اسکریپت یک زبان مبنی بر شی و مفسری و داینامیک است. این زبان برای برنامه نویسی وب در سمت سرور و سمت کلاینت (کاربر) استفاده می شود
هنگامی که در وب اسکلت اولیه توسط html ایجاد، یعنی المان های اصلی مثل عکس، متن و لینک در صفحه قرار داده شد این خروجی ها به تنهایی هیچ جذابیتی ندارند بنابراین باید به سراغ زبان دومی بریم با کمک css به این اسکلت پوست و ظاهر زیبا می بخشیم.
کاربرد زبان جاوا اسکریپت
زبان جاوا اسکریپت به دلیل انعطافی که دارد بسیار قابل توجه برنامه نویسان وب قرار گرفته است و همان طور که گفته شد، در برنامه نویسی وب سمت کاربر و سرور کاربرد دارد و فراتر از وب، در نرم افزار، کنترل های سخت افزاری و سرورها استفاده می شود. از زبان برنامه نویسی جاوا علاوه بر طراحی سایت ها، در برنامه نویسی دسکتاپ و موبایل نیز استفاده می شود. توسعه دهندگان، از فریم ورک های مختلف جاوا اسکریپت می توانند برای توسعه و ساخت برنامه های وب و اپلیکیشن موبایل استفاده کنند. Angular،React وVue فریم ورک های محبوب جاوا اسکریپت می باشند
از کاربردهای دیگر زبان جاوا اسکریپت، ایجاد گرافیک های دو بعدی و سه بعدی و توسعه ی باز های تحت وب نام برد. همچنین، یادگیری این زبان نسبت به سایر زبان های دیگر ساده تر است؛ بنابراین، به راحتی می توانید یک روح تازه به وب سایت خود ببخشید و با ایجاد حرکات مختلف و انیمیشن ها به عناصر صفحه، رابط کاربری بهتری داشته باشید.